esküvői fotó

Esküvői fotós – hogyan válasszunk?

Nézd meg a teljes albumot!

Magyarország a 10 millió önjelölt fényképész országa. Ma már mindenki tud fényképezni, hiszen a kezünkben hordjuk a mobiltelefonunkat. És ez teljesen igaz! Még az is előfordul, hogy szép filteres képek armadát posztoljuk instán, és legjobb barátunk felkér esküvőjének fotózására. Hat-nyolc esküvő után kiválogatjuk a legjobb elkattintott képeket, és kiírjuk a nevünk mellé, hogy photography. Ezután elkérünk 240 ezer Forintot egy esküvő fotózásért, és élünk, mint hal a vízben. Ismerős a történet? Hát nem, hiszen erről senki sem beszél.

esküvői fotó csomag album Harsányi Miklós fényképe

A legegyszerűbb út az, ha esküvő fotósként a legjobban sikerült képeinkből válogatunk, és feltesszük őket egy közösségi oldalra, vagy egy weblapra. Viszont mi van a többi képpel? Mi van akkor, ha az esküvőről csak 2-4 csúcsfotója van az illető fotósnak, és azzal kérkedik? Matekosoknak mondom: Mi történik, ha a szuper fotók valószínűségének az eloszlása Poisson-eloszlást követ? (vagyis ritka esemény)

Ennek kivédésére a fotós kiválasztása előtt mindenképp kérd el a teljes albumot, úgy értem kapj egy mintaalbumot, kérj egy olyan linket, amin látod az összes képét egy adott esküvőnek! Így nem fogsz zsákbamacskát venni, amikor eljön majd a Nagy Nap. Figyeld csak meg, hogy minden 10 fotósból 0 fogja megmutatni a teljes esküvői albumot személyiségi jogokra, és egyéb apróságokra hivatkozva. De mielőtt elkeserednél, olvass tovább, vagy görgess a legaljára! (hú de átlátszó promóciószagú mondat! 😀 de van valaki, akit szívből ajánlok!)

menyasszonyok esküvői fotón Harsányi Miklós fényképe

Óvakodj a csomagoktól!

12:00-tól 14:00-ig állókép csomag, majd 14:15-től delux csomag ajánlatkéréssel, majd aranylakodalom árképzéssel megemelt kattintóscsomag, de a felár nélkülibe csak állóképek férnek bele, amiken csak 3 ember szerepel… Ismerős a szöveg? Ugye milyen nehéz kiigazodni?

Itt nem is arról szól a történet, hogy mennyire örül a fotós, hogy Titeket fotózzon, hanem azt választod ki, hogy mennyire tömöd meg a fotósod pénztárcáját, mert különben nem fog megmozdulni, nem lesznek olyan jó minőségi képek. Nem jó, ha a figyelmet percekben mérik, főképp nem a Nagy Napon.

Kérd el az összes képet!

Mi az, hogy csak 500, vagy 700 képet kapsz a Nagy Napodról? Ha egy fotós elkattint 1300 képet, akkor miért nem kaphatod meg az összeset? Honnan tudja a fotós, hogy az adott kép Neked mit jelent? Lehet, hogy a fényképész a művészi önmaga miatt kiselejtez egy olyan képet, amin úgy érzi, hogy valami miatt nem kellene berakni az albumba. De mi van akkor, hogyha számotokra egy meghitt és szép pillanat volt, pont az a kép, amit akkor kiselejtezett? Miért menjenek a süllyesztőbe? Éppen ezért olyan fotóst kérjetek fel a Nagy Napra, aki odaadja az összes elkattintott fényképét! Így nem fogtok lemaradni az esküvőtök minden emlékezetes pillanatáról.

eksüvői készülődés Harsányi Miklós fényképe

Adj Neki 3 napot az átadásra!

Gondolj bele egy esküvőn a rokonok is készítenek képeket. Ezek a képek elárasztják majd az üzenőfalad, be leszel rajta jelölve, mindenki gratulál, és Te pedig nem tudsz mutatni Nekik egy szuper képet, mert a fotós az három hétre ígérte a képeket. Mit csinál rajta 3 hétig? Ha jók a szögek a fények és a képek, akkor kevés dolgot kell rajta retusálni. (Vagyis ha jó a fotós, akkor a retusálás gyors) Így aki pár napon belül nem adja át a képeket, azt nem is éri meg felkeresni.

Most azt hiszed, hogy nincs ilyen fotós, aki a fenti pontoknak eleget tud tenni. De létezik! 🙂

Esküvői fotós – mit is lehet kapni 115 ezer Forintért?

esküvői csomag album Harsányi Miklós fényképei

Hozzászólás